Advent

Första advent pratade vi om Jesu födelse och varför vi firar jul. Vi läste en jätterolig liten saga om detta. Bilderna i boken är så fantastiskt fina och roliga att jag fotade alla bilder och la upp på projektorn så eleverna kunde titta på dem under tiden vi löste sagan.

20131216-124540.jpg

Andra advent samtalade vi kring kring frågan: firar alla människor i hela världen jul? Eleverna var helt överens om att det gör inte alla. Till exempel djuren och blinda människor (som bor i familjer där alla är blinda) som inte kan se vilka julsaker de ska plocka fram. Dom är så härliga!
Sen fick de ”träffa” två personer med annan tro och andra högtider i två små, av mig påhittade, historier. Slutligen ritade varje elev en bild av hur de firar jul i sin familj eftersom vi kom överens om att även vi som firar jul faktiskt gör detta på olika sätt.

20131216-125049.jpg

20131216-125054.jpg

Tredje advent har eleverna fått berätta för varandra om hur de firar jul och visat upp sin bild som de målat.

20131216-125405.jpg

Fjärde advent fick vi lyssna på Ulla som berättade om hur de firade jul när hon var liten. Eleverna fick sedan se en film, Alla vi barn i Bullerbyn, som visade hur julfirandet kunde gå till förr i tiden. Vi samtalade sedan om likheter och skillnader mellan nu och förr: att de till exempel inte tog sig fram på samma sätt som vi – de åkte häst och släde- och att de inte hade någon dusch på den tiden utan tvättade sig i sitt brygghus.

Annonser
Det här inlägget postades i Förskoleklass. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s